dimecres, 22 de març del 2017

PASSEJADES GASTRONÒMIQUES: EL CONVENT DE LA CONCEPCIÓ DE PALMA, DE LA MÀ DE MAITE APARICIO


Dissabte dia 1 d'abril iniciam les Passejades gastronòmiques, visitant el Monestir de la Concepció de Palma de la mà de Maite Aparicio, historiadora amb la qual coneixerem tipus i pràctiques culinàries, estris oblidats, rituals de taula i costums relacionats amb la cuina conventual.

El convent de monges agustines de la Concepció està ubicat a l'antic casal dels Safortesa, en el denominat Puig del Sitjar. Aquest monestir ha preservat espais molt interessants de l’arquitectura popular com el rebost de Ca ses Tomàtigues, amb un armari volat sobre l’escala, el pastador amb alguns mobles populars com és la fenyedora i el forn de llenya, així com estris fabricats per les monges o Ca sor Lluïsa, una petita estança amb una cuineta que mira a la clastreta del Ginjoler, un antic pati gòtic del segle XV. 
Mostrar al públic aquest espai meravellos i fer-ho a partir de la tradició culinària de la que és dipòsit ens permet per una banda donar a conèixer (i així posar en valor) una part molt important del nostre patrimoni, que va més enllà de la seva significació religiosa. Els convents s’han convertit en indrets on el temps s’ha detingut, permetent la conservació, si més no, de receptaris, d’espais (indrets, dependències...) i instruments (estris, objectes, materials…) relacionats amb la manipulació, el tractament i la conservació dels aliments.

Vos hi podeu apuntar al 971 88 69 96 (horabaixes, de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores) o enviant un correu a cangelabertdelaportella@gmail.com. Preu: 8,5 €. Places limitades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada