dimarts, 23 d’octubre del 2012

NOU LLOCS PER A UN NÒMADA, AQUEST DIVENDRES 26 D'OCTUBRE AL TEATRE MUNICIPAL DE BINISSALEM


Divendres 26 d’octubre a les 20:30 h
al Teatre Municipal de Binissalem (c/ Rectoria, 1)

NOU LLOCS PER A UN NÒMADA
Jaume Tugores, Olga Oliveira i Juvenal Salcedo

Organitza: Cultura en Xarxa del Consell de Mallorca
Col·labora: Ajuntament de Binissalem

Partint dels nou temes musicals de l’últim disc de Jaume Tugores (Nou llocs per a un nòmada), el trio format pels titellaires Olga Olveira i Juvenal Salcedo i el propi Jaume Tugores ens proposa un recorregut per nou llocs —de vegades tan sols metafòrics— a través de la figura d’un nòmada. Ens obri les portes, a més, a reflexionar sobre els canvis, l’adaptació, els nous projectes, els principis i els finals. Ens parla de desitjos, il·lusions i inspiració, de la grandesa de l’ésser humà o del descobriment d’un mateix. També sobre el que esborrem de la memòria, la gent que coneixem, l’amor o els records que guardem com a tresors. Nou llocs per a un nòmada fa referència, en definitiva, a la vida.

Com a concert, ofereix un directe diferent, amb molt de valor afegit a la música lírica i descriptiva que Tugores interpreta a l’escenari amb la seva guitarra —acompanyat en ocasions per altres instruments: violoncel, viola, contrabaix i bateria—, mentre les imatges de la pel·lícula del seu viatge es retroprojecten a la pantalla (1,20 x 1,50 centímetres) d’un teatrí. Des d’un punt de vista teatral, demostra les possibilitats que donen els objectes, els titelles i les ombres quan es coneixen les tècniques i el llenguatge propis d’aquest tipus de teatre, dignificant-lo i revaloritzant-lo.

Recordau que la entrada és gratuïta. Pregam puntualitat.


dimarts, 16 d’octubre del 2012

CINEMA DOCUMENTAL I ASSAIG OBERT, AQUEST DIVENDRES 19 D'OCTUBRE A CAN GELABERT


CINEMA DOCUMENTAL i ASSAIG OBERT A CAN GELABERT

Aquest divendres dia 19 d’octubre vos proposam un programa doble a Can Gelabert. Per començar, a les 20 hores a les Sales Pompeianes es durà a terme la segona de les SESSIONS DE CINEMA DOCUMENTAL de l’Arxiu de So i la Imatge del Consell de Mallorca, organitzat per Cultura en Xarxa. Aquest pic es projectarà Sa Fosca, documental del 1986 dirigit per Paco Alburquerque que es centra en la cavitat existent al darrer tram del torrent del Gorg Blau, abans de la seva confluència amb el torrent de Lluc a s’Entreforc. Sa Fosca obtingué, l’any 1987,  els premis de millor film i del públic al VI Festival Internacional de Cine Espeleològic de Barcelona.

I a les 21 hores, al segon pis de Can Gelabert (Escola de Música), estau convidats a assistir a l’assaig obert que duran a terme els músics Kepa Artetxe (viola) i Guillermo Femenias (arxillaüt), els quals interpretaran un repertori que inclou peces de Giovanni Zamboni, Giovanni Paolo Cima, Giovanni Benedetto Platti, Johann Sebastian Bach i Heinrich Schütz.  

Les dues activitats són gratuïtes, pregam puntualitat.

Vos hi esperam!


dilluns, 8 d’octubre del 2012

DIA 13 D'OCTUBRE, MERCADET DE SEGONA MÀ A CAN GELABERT


No sabeu què fer pel pont? Aquest dissabte dia 13 a partir de les 10h vos proposam el MERCADET DE SEGONA MÀ que es durà a terme al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem, on hi trobareu llibres, roba, vinils, juguetes, artesania, instruments musicals, menjar i moltes altres coses. Ah, si voleu muntar una paradeta recordau que la inscripció és gratuïta, només heu de cridar al 663 98 06 75, de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores i deixar les vostres dades. Vos hi esperam!  


dimarts, 2 d’octubre del 2012

SESSIONS DE CINEMA DOCUMENTAL A CAN GELABERT


Aquest divendres dia 5 d'octubre a les 20h iniciam a Can Gelabert les SESSIONS DE CINEMA DOCUMENTAL de l'Arxiu del So i la Imatge del Consell de Mallorca,  organitzades pel programa Cultura en Xarxa del Consell. A la primera sessió es projectaran Bellpuig: primera pedra (2003), que compta amb la direcció de Miquel Àngel Abraham i la produció de La Perifèrica i Monestirs i castells roquers de Mallorca (1976),dirigida i produïda per Gabriel Mayans. Recordau que l'entrada és gratuïta.


Bellpuig: primera pedra (2003)
Direcció: Miquel Àngel Abraham
Producció: Cesc Mulet i Pep Nadal (La Perifèrica).
Consell de Mallorca. Departament de Cultura i Patrimoni.
Guió: Toni Mas, Maties Salom, Cesc Mulet
Intèrprets: Manel Tubert, Radrid Faraj, Pere Antoni Cañelles
Duració: 20 minuts.
Color, so (català)

Documental sobre la fundació i construcció, després de la conquesta de Mallorca pel rei Jaume I, del Priorat de Santa Maria de Bellpuig d'Artà, extingit l'any 1425. Va pertànyer a l’orde premostratenc i el seu origen es remunta a una donació, feta per Jaume I, a l’abadia de Santa Maria de Bellpuig (comtat d’Urgell) al 1230.

Monestirs i castells roquers de Mallorca (1976)
Direcció i producció: Gabriel Mayans.
32 minuts. Color, so (català)

Documental sobre alguns dels monestirs, santuaris i castells roquers més importants de Mallorca: els castells d’Alaró, Santueri i Capdepera; els santuaris de Consolació, Gràcia, Sant Salvador, Monti-Sion, Bonany i Lluc; les ermites i oratoris de Sant Blai, Sant Honorat i Betlem.